top of page

Αθήνα Αίγινα

7a789861c1091a50d445e50d2d350720.png

210€

4
μέρες

1η Μέρα 24/03:Αναχώρηση από Αριδαία στις 08:00 Διερχόμενοι μέσω Κατερίνης Λάρισας , Λαμίας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φθάνουμε νωρίς το βράδυ στην Αθήνα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στον Πειραιά .Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.. Διανυκτέρευση.  

 

2η Μέρα 25/03 :Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση στις 07:45 για το λιμάνι. Επιβίβαση  στο πλοίο και απόπλους στις 09:00 για την Αίγινα. Άφιξη στις 10:10 στο νησί.  Επίσκεψη στο Μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Πριν μπούμε μέσα στη μονή αγναντεύουμε τα Βυζαντινά τοίχοι και τις διάσπαρτες εκκλησίες στη Παλιαχώρα. Όλη η Αίγινα είναι διάσπαρτη μικρές εκκλησίες και όπως λένε είναι 500.Αφού προσκυνήσουμε στον Άγιο Νεκτάριο αναχωρούμε για τον αρχαίο ναό της Αφαίας Αθηνάς. Σε μία επιβλητική θέση βρίσκεται ο ναός με τις θεόρατες κολώνες με θέα την Αττική, και την Σαλαμίνα. Στη συνέχεια περνώντας μέσα από εκτάσεις με καλλιέργειες φιστικιών, που είναι και η κύρια ασχολία του νησιού θα καταλήξουμε στην πόλη της Αίγινας όπου έχουμε χρόνο για γεύμα, καφέ και βόλτες κατά μήκος του λιμανιού. Μια βόλτα στα γραφικά στενάκια με τα πόδια ή τις άμαξες θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη ξενάγηση στις πίσω παραλίες εκεί όπου έζησαν προσωπικότητες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ανάμεσα στα διατηρητέα κτήρια θα διακρίνετε  το σπίτι που ζούσε και έγραφε κατά καιρούς ο Νίκος Καζαντζάκης, αλλά και ιθύνουσες προσωπικότητες από τον αγώνα του 1921, όπως ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ο Καποδίστριας, ο Κανάρης, ο Χαρίλαος Τρικούπης και άλλοι. Γεύμα εξ ιδίων. Συγκέντρωση στο λιμάνι στις 15:30 και αναχώρηση για Πειραιά στις 16:15. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος Χρόνος .Διανυκτέρευση. 

 

3η Μέρα26/03 : Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας  μετά το πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν στις 09:00. Προαιρετική επίσκεψη στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολη. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο Σύνταγμα ,Βουλή, Καλλιμάρμαρο στάδιο, Εθνικό, Πεζόδρομο της Ερμού ,στο Μοναστηράκι και την Πλάκα. Η μοναδική συνοικία της Αθήνας που σε τέτοια έκταση μπορεί κάποιος να δει την πόλη όπως ήταν πριν 100 χρόνια. Στην περιοχή λειτουργούν μουσεία, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα με τουριστικά είδη, ενώ σώζονται κτίρια διάσημων πολιτών της παλιάς Αθήνας. Γεύμα εξ ιδίων.  Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στη συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε στο κέντρο του Πειραιά ,στην πλατεία Κοραή όπου στέκεται το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (1895), ένα εξαιρετικό δείγμα της κλασικιστικής αρχιτεκτονικής παράδοσης και αποτελεί σημαντικό τοπόσημο του Πειραιά Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το ξενοδοχείο είναι η μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι). Μια όμορφη βόλτα κοντά στην θάλασσα χαζεύοντας τα ιστιοφορία και τα υπόλοιπα σκάφη αναψυχής  όπου μπορείτε να απολαύσετε τον  καφέ σας , το ποτό σας  ή το φαγητό σας   στα δεκάδες όμορφα καφέ και εστιατόρια  της περιοχής !! Διανυκτέρευση.

 

4ημέρα 27/03:Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 10:00 πμ με τις αποσκευές μας . Επίσκεψη στη Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Αναχώρηση για Αριδαία με τις απαραίτητες στάσεις  για φαγητό και καφέ στη διαδρομή  . Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ. 

 

Τιμή συμμετοχής 220 €

 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*.

 • Πρωινό μπουφέ.

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Αίγινα και επιστροφή.

 • Περιηγήσεις ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. 

 • Ξεναγό στην Ακρόπολη και στο μουσείο.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

 • Φόρο διαμονής. 

 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους σε μουσεία & Αρχαιολογικούς Χώρους

 • Φαγητά, ποτά, διασκεδάσεις και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

24-27/3

 
bottom of page