Βουδαπέστη Βιέννη Βελιγράδι

1/4

 € 390

6
μέρες

1η μέρα Αριδαία - Βουδαπέστη

Αναχώρηση από την πόλη της Αριδαίας στις 6 π.μ. με προορισμό την Βουδαπέστη με όλες τις απαραίτητες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση (994 χιλιόμετρα). Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα Βουδαπέστη

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινάμε την πρώτη γνωριμία με την Βουδαπέστη. Πρώτη στάση ο πολυφημισμένος λόφος των ψαράδων οπού θα δούμε πανοραμικά την Βούδα και την Πέστη μέσα από τα υπέροχα τοίχοι της εκκλησίας του Ματίας στην οποία γινόντουσαν οι στέψεις των βασιλέων. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς το κέντρο της πόλης και την πλατεία Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα θαυμάσουμε τα αγάλματα των αυτοκρατόρων της ουγγρικής αυτοκρατορίας, συνεχίζουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου στεφάνου τον μεγαλύτερο ναό της Βουδαπέστης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη θαυμάζοντας την πόλη φωτισμένη.

3η μέρα Βιέννη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την χώρα της Αυστρίας(243 χιλιόμετρα). Πρώτη στάση στο θερινό παλάτι των Αψβούργων το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Βιέννης. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στο Ρίγκ της αρχοντικής πρωτεύουσας οπού θα δούμε την όπερα, το κοινοβούλιο, το δημαρχείο και την πλατεία. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική συνοικία της πόλη και θα επισκεφτούμε την ελληνορθόδοξη μητρόπολη, ξενάγηση στον πεζόδρομο της Βιέννης με τον καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο.


4η μέρα Βουδαπέστη


Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορό του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. και να περάσουμε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά και την τοπική κουζίνα

5η μέρα Βελιγράδι

Αναχώρηση 9 π.μ. για την Σερβία, μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ. Αφού επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Σάββα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περίπατο στο κάστρο Καλεμέγκνταν. Γεύμα στο ξενοδοχείο.

6η μέρα Βελιγράδι-Αριδαία

Αναχώρηση στις 9 π.μ. Για την πόλη τις Αριδαίας με τις απαραίτητες στάσεις. (620 χιλιόμετρα).

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορές με κλιματιζόμενο ιδιόκτητο λεωφορείο, διαμονή σε ξενοδοχείο 4**** με πρωινό και βραδινό σε μπουφέ, συνοδό του γραφείου μας, ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης, μεταφορές και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα(εκτός προαιρετικών).
 

21-26 Απριλίου

Almopia Travel

Κιρκενίδης Αναστάσιος

Λοχαγού Παπαδοπούλου 8

Αριδαία, Νομός Πέλλης 58400

Τηλ. 2384028320

Fax. 2384028321

almoptrv@otenet.gr

Aridaia, Pella, Greece

Μ.Η.Τ.Ε. 0935E60000107400

  • Facebook
  • Instagram Social Icon
  • YouTube