Μυτιλήνη Xίος Αεροπορικώς 

1/4

1η Μέρα: Παρασκευή 15/10/2021

Συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην πλατεία Αγγελή Γάτσου Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη. Πτήση στις 14:35 και άφιξη στη Μυτιλήνη στις 15:35. Μετάβαση στη πόλη Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αναχώρηση για την Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Παρακολούθηση της ακολουθίας του εσπερινού στις 17:00. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.     

2η Μέρα: Σάββατο 16/10/2021

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό, για το χωριό Μανταμάδες όπου θα επισκεφθούμε την Μονή Ταξιαρχών και θα προσκυνήσουμε την μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ φτιαγμένη από πυλό και αίμα των σφραγισθέντων μοναχών από τους τούρκους  όπως μας αναφέρει η παράδοση . Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Μόλυβο (η αρχαία Μύθημνα ). Εδώ ξεχωρίζει σε ομορφιά ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα που υπάρχουν στην χώρα μας. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, που μας οδηγούν στην παραλία. Συνεχίζουμε για την Πέτρα . Εδώ θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας (με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο και την από ασήμι κατασκευή εικόνα της Παναγίας) που είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο (114 σκαλιά ).Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Προαιρετική νυχτερινή έξοδος στην πόλη της Μυτιλήνης .Διανυκτέρευση.

3η Μέρα : Κυριακή 17/10/2021

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό με τις αποσκευές μας. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα τον μεγαλύτερο ναό του νησιού ,  κράμα Βυζαντινού και Γοτθικού ρυθμού με στοιχεία Μπαρόκ. Σημαντικό επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η Μητρόπολη με το γοτθικού ρυθμού καμπαναριό της.- Άγιος Αθανάσιος όπου φυλάσσετε το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου  Συνεχίζουμε για την ορεινή πανέμορφη  Αγιάσο, η οποία είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Όλυμπος. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας  της Αγιάσου και θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνας της. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε από τα τοπικά προϊόντα με τα πιο ονομαστά τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου. Περνώντας από την Καρύνη θα  δούμε το  δένδρο που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός μας Ζωγράφος, Θεόφιλος. Αναχώρηση για το λιμάνι της Μυτιλήνης . Απόπλους για Χίο στις 18:00 μμ. Άφιξη στο λιμάνι του νησιού στις 21:00.Μετάβαση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.   

4η Μέρα Δευτέρα :18/10/2021

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη νότια πλευρά του νησιού. Πρώτη επίσκεψη η γυναικεία μονή του Αγίου Μηνά στο Νεοχώρι. Συνεχίζουμε για το Πυργί , το μεγαλύτερο από τα χωριά της νότιας Χίου, με πληθυσμό 755 κατοίκων. Είναι πλούσιο και σπουδαιότατο από λαογραφικής, αρχαιολογικής και γλωσσικής άποψης. Συνεχίζουμε για το φημισμένο Πυργί. Πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το χωριό στο πέρασμα των χρόνων. Εδώ φημολογείται ότι βρίσκεται το σπίτι στο οποίο έμεινε ο Χριστόφορος Κολόμβος κατά το πέρασμα του από τη Χίο σε αναζήτηση άξιων ναυτικών για τα ταξίδια του, ενώ επίσης βρίσκεται και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, του βυζαντινού μοναστηριού  της Χίου, της Νέας Μονής. Χρονολογείται από τα μέσα του 11ου αιώνα. Μα το βλέμμα του επισκέπτη πρώτα απ’ όλα πιάνουν τα περίτεχνα ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών μέσα στο χωριό. Ζωγραφιστό χωριό αποκαλούν πολλοί το Πυργί. Αξίζει να περιπλανηθείτε στο χωριό και να θαυμάσετε τα σχέδια. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο πύργος του χωριού - οχυρωματική κατασκευή από την εποχή των Γενουατών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. 
Το ταξίδι μας συνεχίζει προς τα Μεστά, ένα άριστα καλοδιατηρημένο Μεσαιωνικό καστροχώρι. Η αρχιτεκτονική του χωριού με την πυκνή δόμηση πέτρινων σπιτιών δημιουργούν την αίσθηση λαβύρινθου που μεταφέρει τους επισκέπτες στο χρόνο. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζει ο Μεγάλος Ταξιάρχης, ενώ επίσης αξίζει μια επίσκεψη και ο Παλιός Ταξιάρχης, ο οποίος χτίστηκε το 1412. Αξιοθαύμαστο είναι το τέμπλο του ναού- σπάνιο και άριστο δείγμα τοπικής ξυλογλυπτικής τέχνης με παραστάσεις από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Εδώ θα δοκιμάσουμε το τοπικό ποτό της σούμας, φτιαγμένο από σύκο. Προτείνουμε για φαγητό στο λιμάνι των Μεστών ή στην παραλία του Εμπορειού γνωστή για το βότσαλο της. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα Τρίτη:19/10/2021

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε Εκδρομή στην Κεντρική και Βόρειο Δυτική Χίο με πρώτη επίσκεψη στο Μοναστήρι της Νέας Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042μ.Χ και το 1990 ανακηρύχθηκε μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος χτισμένο πάνω σε βράχο απότομη πλαγιά όπου ονομάζεται επίσης ο “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρη έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία.Συνεχίζουμε περνώντας από το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, χτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Συνεχίζουμε  για το χωριό της Βολισσού, το σπουδαιότερο από τα χωριά της περιοχής. Χτισμένο στην πλαγιά λόφου που στην κορυφή υπάρχει το βυζαντινό φρούριο. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, της Χιοπολίτιδας, η οποία εορτάζει στις 22 Ιουλίου και είναι προστάτιδα του νησιού. Μπορούμε να περπατήσουμε δίπλα με το κύμα ώστε να φτάσουμε στον τόπο του μαρτυρίου της. 
Επιλογή για φαγητό είτε στην Αγία Μαρκέλλα είτε στο γραφικό χωριό Βολισσός .Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη . Χρόνος ελεύθερος στην αγορά .Αναχώρηση για το αεροδρόμιο στις 20:00. Πτήση επιστροφής 22:10 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:10. Επιβίβαση σε πούλμαν του γραφείου μας για την μεταφορά μας στην Αριδαία .

 

Περιλαμβάνει :Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN – OLYMPIC από Θεσσαλονίκη –Μυτιλήνη , Χίο- Θεσσαλονίκη

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μυτιλήνη – Χίο    

Τις μεταφορές- περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Τις διανυκτερεύσεις 2 στη Μυτιλήνη στο ξενοδοχείο Elysion 5***** & 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Chios Chandris 4**** με πρωινό μπουφέ .Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Έμπειρο αρχηγό του γραφείου.

7a789861c1091a50d445e50d2d350720.png

€390

5
μέρες

15-19/10