top of page

Μυτιλήνη- Χίος 

7a789861c1091a50d445e50d2d350720.png

350€

6
μέρες

1η Μέρα: Συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην πλατεία Αγγελή Γάτσου στην Αριδαία. Aναχώρηση με πούλμαν του γραφείου μας για το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ . Πτήση με Aegean στις 13:50 και άφιξη στη Μυτιλήνη στις 15:00. Επιβίβαση στο λεωφορείο  και αναχώρηση για την Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Επιστροφή στην πόλη .Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα τον μεγαλύτερο ναό του νησιού , και την  Μητρόπολη ( Άγιος Αθανάσιος ) όπου φυλάσσετε το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης .Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση. 

     

2η Μέρα: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό, για το χωριό Μανταμάδες όπου θα επισκεφθούμε την Μονή Ταξιαρχών με την μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Μόλυβο (η αρχαία Μύθημνα ). Εδώ ξεχωρίζει σε ομορφιά ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα που υπάρχουν στην χώρα μας. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, που μας οδηγούν στην παραλία. Συνεχίζουμε για την Πέτρα .Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας  που είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο (114 σκαλιά ). Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση. 

 

3η Μέρα : Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό με τις αποσκευές μας για την ορεινή πανέμορφη  Αγιάσο, η οποία είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Όλυμπος όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας  της Αγιάσου  Χρόνος ελεύθερος στα παραδοσιακά μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα από τα οποία ξεχωρίζουν τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα. Μια πόλη παραδοσιακή με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Επίσκεψη στο καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου  που χρονολογείτε από το 1847.Επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης. Απόπλους για Χίο στις 18:00 μμ και άφιξη στο λιμάνι του νησιού στις 21:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.   

 

4η ημέρα: Επιβίβαση σε λεωφορείο και αναχώρηση για τη νότια πλευρά του νησιού. Πρώτη επίσκεψη η γυναικεία μονή του Αγίου Μηνά στο Νεοχώρι. Συνεχίζουμε για το φημισμένο Πυργί. . Εδώ φημολογείται ότι βρίσκεται το σπίτι στο οποίο έμεινε ο Χριστόφορος Κολόμβος κατά το πέρασμα του από τη Χίο σε αναζήτηση άξιων ναυτικών για τα ταξίδια του, ενώ επίσης βρίσκεται και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, του βυζαντινού μοναστηριού  της Χίου, της Νέας Μονής. Χρονολογείται από τα μέσα του 11ου αιώνα. Ζωγραφιστό χωριό αποκαλούν πολλοί το Πυργί. Αξίζει να περιπλανηθείτε στο χωριό και να θαυμάσετε τα σχέδια. Χρόνος ελεύθερος για καφέ.  Το ταξίδι μας συνεχίζει προς τα Μεστά, ένα άριστα καλοδιατηρημένο Μεσαιωνικό καστροχώρι. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζει ο Μεγάλος Ταξιάρχης, ενώ επίσης αξίζει μια επίσκεψη και ο Παλιός Ταξιάρχης, ο οποίος χτίστηκε το 1412. Αξιοθαύμαστο είναι το τέμπλο του ναού- σπάνιο και άριστο δείγμα τοπικής ξυλογλυπτικής τέχνης με παραστάσεις από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Εδώ θα δοκιμάσουμε το τοπικό ποτό της σούμας, φτιαγμένο από σύκο. Προτείνουμε για φαγητό στο λιμάνι των Μεστών ή στην παραλία του Εμπορειού γνωστή για το βότσαλο της. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.  

 

5η Μέρα :Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για να γνωρίσουμε την Κεντρική και Βόρειο Δυτική Χίο με πρώτη επίσκεψη στο Μοναστήρι της Νέας Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού με θαυμάσια ψηφιδωτά. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος χτισμένο πάνω σε βράχο απότομη πλαγιά όπου ονομάζεται επίσης ο “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρη έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Συνεχίζουμε περνώντας από το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, χτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Συνεχίζουμε  για το χωριό της Βολισσού, το σπουδαιότερο από τα χωριά της περιοχής. Χτισμένο στην πλαγιά λόφου που στην κορυφή υπάρχει το βυζαντινό φρούριο. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, της Χιοπολίτιδας, η οποία εορτάζει στις 22 Ιουλίου και είναι προστάτιδα του νησιού. Μπορούμε να περπατήσουμε δίπλα με το κύμα ώστε να φτάσουμε στον τόπο του μαρτυρίου της. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη. Επίσκεψη στο κάστρο, φωτογραφία στους Μύλους, την Δασκαλόπετρα όπου θα δούμε και την πέτρα του Ομήρου . Διανυκτέρευση. 

 

6η Μέρα :Ελεύθερος χρόνος για πρωινό και βόλτα στην πόλη. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές μας στις 11:00πμ Πτήση επιστροφής με Sky Express 12:20 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 13:30. Επιβίβαση σε πούλμαν του γραφείου μας για την μεταφορά μας στην Αριδαία

 

 

Τιμή συμμετοχής 350 € + Αεροπορικά Εισιτήρια 

Περιλαμβάνει :Τις μεταφορές- περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Τις διανυκτερεύσεις 2 στη Μυτιλήνη στο ξενοδοχείο Elysion 5***** & 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Chios Chandris 4**** με πρωινό μπουφέ . Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μυτιλήνη – Χίο .Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Έμπειρο αρχηγό του γραφείου. Επίσημο ξεναγό όπου κρίνεται απαραίτητος .    

Δεν περιλαμβάνεται: Το αεροπορικό εισιτήριο από Θεσσαλονίκη –Μυτιλήνη ,Χίο- Θεσσαλονίκη, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.   

27/10-1/11

 
bottom of page