ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΥΔΡΑ ΣΠΕΤΣΕΣ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ

1/1
7a789861c1091a50d445e50d2d350720.png

€250
€150
οπεκα

5
μέρες

1η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αριδαία στις 07.00 το πρωί και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τολό  το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ΜΕΡΑ: Πρόγευμα και αναχώρηση για προαιρετική κρουαζιέρα Ύδρα, Σπέτσες. Στην Ύδρα θα δούμε τα πέτρινα αρχοντικά του Κουντουριώτη, τα αρχοντικά του  Μιαούλη, του Βούλγαρη του Κριεζή , το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στις Σπέτσες θα δούμε την ιστορική πλατεία Ντάπια , το σπίτι του Χατζή- Γιάννη Μέξη, το σπίτι της Μπουμπουλίνας .Επιστροφή το απόγευμα στο Τολό. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το σπουδαιότερο μοναστήρι της Αρκαδίας και ένα από τα ιστορικότερα της χώρας μας, την Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής. Το μοναστήρι είναι χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 900 μέτρα. Η αρχική Μονή ήταν χτισμένη κοντά στην κορυφή "Μαλεβός", απ' όπου πήρε το όνομα της, ενώ φιλοξενεί στους κόλπους της την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα μεταφέρθηκε εκεί από τους κατοίκους του Αγίου Όρους, όταν αυτοί ήρθαν και κατοίκησαν στην Κυνουρία και ενδύθηκε με ασημένιο επικάλυμμα το 1362. Το μοναστήρι διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην Επανάσταση προσφέροντας καταφύγιο στους κλεφταρματωλούς και τους κατατρεγμένους. Αφού ολοκληρωθεί το προσκύνημά μας, συνεχίζουμε για το κοντινό, γραφικό χωριό, Άγιος Πέτρος. Εκεί συναντά κανείς όμορφα παλιά πέτρινα αρχοντικά, διατηρητέα πυργόσπιτα, καθώς και ταβέρνες και καφέ γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού, στα οποία μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο μας χρόνο . Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το Τολό . Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Επίδαυρο, το αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο Συνεχίζουμε για Ναύπλιο. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το σπίτι του, το μνημείο των Βαυαρών, του Κολοκοτρώνη και των Γάλλων φιλελλήνων. Στο Παλαμήδι θα δούμε το παλιό κάστρο με το μπουντρούμι που φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης .Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στη αγορά . Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ: Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο. Αναχώρηση για την πόλη μας , με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό στη διαδρομή. Άφιξη στη πόλη μας το βράδυ με υπέροχες αναμνήσεις από το ταξίδι μας .

  

Τιμή συμμετοχής 250 € Συμμετοχή με δελτίο ΟΓΑ 150 €

Περιλαμβάνει :

Μετακινήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πούλμαν του γραφείου μας.

Τις διανυκτερεύσεις (4) με πρωινό στο παραλιακό ξενοδοχείο FLISVOS Royal 4*** στο Τολό. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει: εισόδους σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους ,επιπλέων γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό. 

30/9-4/10